Kross lausus Delfile, et teda on kevadistest riigikogu valimistest alates seostatud uue erakonna loomise mõttega, ent mida enam ta selle peale mõelnud on, seda enam on ta jõudnud järeldusele, et uus erakond lihtsalt killustaks rahvuslikke jõude. Seetõttu otsustas ta toetada raskesse olukorda sattunud IRLi.

"Mul pole kunagi meeldinud raskel ajal ära joosta, pigem vastupidi," lausus Kross.

Kevadel kandideeris Kross Roheliste nimekirjas nn vabatmehena. Kross ütles, et valimistel rõhutas tema just vabatmehe staatust ja mitte erakonda. "Ütlesin ka tollal, et iga mõistlik inimene on ka muuhulgas roheline. Aga ainult roheline poliitika pole piisav," leidis Kross.

"Loomulikult arvan, et keskkonda tuleb kaitsta, aga see ei saa olla põhiline. Oluline on, et jätkusuutlik poleks vaid elukeskkond, vaid ka Eesti riiklus ja iseseivus," lausus Kross. Üldiselt pole ei Euroopas ega Euraasias tema sõnul praegu lihtne aeg, mistõttu pigem on tarvis tasakaalukust ja kokkuhoidmist kui liigseid sisetülisid.

Kross ei osanud veel öelda, kas ta kandideerib ka valimistel ja kui jah, siis kas piirkonnaks saab Pärnumaa, mille elanikud andsid talle kevadel 3579 häält. Ta lausus, et Pärnumaa on talle oluline, ta on seda tundma õppinud ja sealse rahvaga kontakti saavutanud, mistõttu seal jätkamine oleks loomulik, ent ta ei sea seda mingiks eeltingimuseks.

Kross on viimastel aastatel tegutsenud eduka ärimehena. Kas ta kavatseb äritegevust jätkata ka siis, kui ta näiteks riigikogu liikmeks valitakse? Lihtsalt erakonna liikmestaatus äritegevust tema sõnul ei takista, ent kui ta saaks kunagi riigikogu saadikuks, siis oleks riigikogu liikme töö esmatähtis ja ta loobuks aktiivsest äritegevusest, kuigi see ei pruugi tähendada firmades osalustest loobumisest.