Kross palun kirjas korruptsioonikomisjoni esimehele Andres Anveltile hinnangut oma töösuhtele kaitseministeeriumiga.

Kross kirjutas Anveltile seoses 25. oktoobril Äripäevas ilmunud juhtkirjaga, kus ajaleht kirjutas otsesõnu, et "Korruptsioon, mida Keskerakonnale valusalt nina peale visati, toimub meie silme all ministrite tasemel".

Kross tegi sellest järelduse, et vähemasti ühele Eesti meediaväljaandele näib tema asumine kaitseministri poliitiliseks nõunikuks korruptsioonina.

Kross kinnitas Anveltile saadetud kirjas, et ei taju oma tööleminekus korruptiivset või korruptsiooniohtlikku suhet. "Kuid nagu te teate, peab avaliku võimu tegevus mitte ainult olema, vaid ka näima korruptsioonivaba," kirjutas ta ja lisas, et on  vajadusel valmis andma komisjonile selgitusi ja vastama küsimustele.

Erikomisjoni esimees Andres Anvelt ütles Delfile, et komisjon arutab Krossi avaldust nagu ikka kodanike avaldusi oma korralisel istungil.

"See toimub esmaspäeval ja siis otsustame kollegiaalselt, kas see kuulub meie pädevusse või mitte ja kas sellele on üldse võimalik hinnangut anda," ütles Anvelt.

Kuni komisjon pole asja arutanud, ei olnud Anvelt nõus asja ka ise kommenteerima.

Kross alustas kaitseministri poliitilise nõuniku ametis 28. oktoobrist, tema töökoormus on 0,5 kohta ning töötasu 600 eurot.