Kross rääkis ETV saates "Foorum", et koalitsioonilepingus pole nimesid sees, vaid on kokku lepitud, et Reformierakonnale kuulub selles valitsuses peaministri koht, vahendab ERR Uudised.

"Kui nad soovivad leida sinna ühe uue peaministri, siis meie jaoks on see tõenäoliselt vastuvõetav," lausus poliitik.

Ta lisas, et tema hinnangul jagab Reformierakonna esimehele Andrus Ansipile eurovoliniku ametikohta meedia ise, mitte Reformierakond meedia vahendusel.

Sotsiaaldemokraatide peasekretär Indrek Saar märkis, et peaministri vahetus puudutab loomulikult koalitsioonipartnerit, kuna see tähendab kogu valitsuse tagasiastumist. "Eerik-Niiles-Krossi väga reibas teadaanne, et nendel on ükskõik, kes on peaminister, on võib-olla natukene teema pisendamine. Selgelt tähendab see seda, et kõik kaardid tuleb uuesti laiali jagada, valitsus peab uuesti saama oma volitused ja ees võib oodata suurem valitsuse remont. Oleks imelik oodata, et peaministri vahetus ei puuduta koalitsioonipartnerit. Tundub, et IRL on Reformierakonna käigust üsna ehmatanud," leidis Saar.

Kross ütles vastulausena, et IRL-is on kõigist erakondadest kõige rahulikumad ajad ning nad on koalitsioonipartneriga jätkuvalt rahul.