Näitleja abikaasa Carmen Mikiver kaebas pressinõukogule, et Kroonika on temaga manipuleerinud ja põhjustanud 8. aprillil ilmunud artikliga “Abielu valus proovikivi” talle põhjendamatuid kannatusi, teatas BNS-ile pressinõukogu.

Kaebaja kinnitusel ei andnud ta Kroonikale intervjuud, kuid ajakiri kirjutas tema keeldumisest hoolimata artikli, milles kasutas tema tsitaate.

Kroonika vastas pressinõukogule, et Mikk Mikiveri paranemine raskest haigusest oli teemana avalikkuse jaoks oluline ning seega oli ajakirjandusel kohustus sellest kirjutada.

Ajakiri möönis, et Carmen Mikiver keeldust intervjuust, kuid rääkis pärast seda ajakirjanikuga siiski ise edasi ja andis nii uut infot.

Pressinõukogu otsustas, et Kroonika rikkus ajakirjanduseetika koodeksi punkti, mille järgi peab ajakirjandus info hankimisel kasutama ausaid võtteid.

Pressinõukogu esimehe Sulev Valneri allkirja kandvas otsuses toetus pressinõukogu asjaolule, et mõlemad pooled on ühel nõul selles, et Carmen Mikiver keeldus kohe helistamise alguses intervjuust, mis annaks infot tema abikaasa tervise kohta.

Sellisel juhul nõuab hea ajakirjandustava ka avaliku elu tegelaste puhul, et ajakirjanik ei kasutaks saadud infot avalikult.