“Peame väga kahetsusväärseks teie otsust lubada Gay Pride rongkäiku toimuda,” teatas Eesti Kristliku Rahvapartei esimees Aldo Vinkel kirjas Tallinna linnapea Tõnis Paltsile, teatab PM Online.

“MTÜ Mea Culpa korraldatava rongkäigu eesmärgiks on propageerida homoseksuaalset eluviisi. Selle sihtrühmaks on noored, kellel veel puudub kindel identiteet,” märkis Vinkel.

“Homoseksualismi propageeriv paraad linna tänavatel sunnib paljusid vaatama neile vastuvõetamatut suguelu propagandat. Selle eest ei ole kaitstud ka alaealised noored ja lapsed.” Seadusega on keelatud sekspiltide paigutamise lastele nähtavatele ajakirjanduslettidele. Sama seadust tuleks rakendada ka alaealiste kaitseks sellist laadi avalike ürituste eest, leiab partei.

Peame sellise ürituse lubamist avalikus linnaruumis vastutustundetuks. Linnatänavad ei ole suguelu reklaami jaoks sobivaks paigaks, rääkis Vinkel.

“Neid argumente silmas pidades palume Tallinnas Gay Pride rongkäiku mitte lubada korraldada.”.

Tore, et rahumeelne linna läbiv rongkäik nii elavat tähelepanu pälvib, teatas Delfile Pride´i korraldusmeeskond. “Samuti on tore, et lisaks Pride kordumisele on tekkimas uus traditsioon, kus EKRP taaskordselt samade argumentidega välja tuleb.”

“Mulluse ürituse on nad ilmselt juba ära unustanud — lubasid nad ju toonagi propagandat, pornoshowd ning rohkelt avalikke suguaktne. Kahjuks või õnneks — sõltub, millisel poolel olla — jäid need tõotused siiski kattetuiks,” nendivad korraldajad. “Tõe huvides tuleb tunnistada, et ka sel aastal ei ole tulemas midagi intrigeerivat.”

Kõik rongkäigust osavõtjad on kohustatud järgima seaduse piiranguid ja avaliku korra eeskirju.

Taaskord pole tegemist suguelu propageerimisega ning noorte värbamisega, väidavad korraldajad. “Meie eesmärgid on jäänud samaks: julgustada inimesi üksteise suhtes sallivamad olema. Ja kes see muu ikka peaks kristlastele head eeskuju näitama kui mitte kardetud homoseksuaalid. Meie armastame teidki.”