Abilinnapea Taavi Aasa sõnul muutub spordi- ja õppekompleks linnaosa üheks tõmbekeskuseks, aktiviseerides ja korrastades avalikku ruumi, teatas Tallinna pressiteenistus.

“Linnavalitsus soovitab arendajal korraldada arhitektuurikonkursi, mille tulemusel tekkiv loominguline sünenergia võimaldab leida hoonetele esindusliku ja innovaatilise lahenduse,” lisas Aas.

Kotka tn 12/Spordi tn 11 kinnistu detailplaneering näeb ette võimaluse rajada nelja hektari suurusele alale spordikompleks — jalgpalliväljaku mõõtmetega 45x90 m ja kolmekorruselise spordihoone — ning kolm viiekorruselist, Tallinna Ülikooli õppe-, administratiiv- ja majutusruumideks mõeldud hoonet. Kavandatakse ka maa-aluse parkla rajamist.

Planeeritav ala hõlmab nn Kotka staadionit ja selle kõrval asuvat endist koolimaja. Kinnistu on on Tallinna linna omandis ning Kristiine linnaosa valitsuse valitsemisel.

Detailplaneeringu koostas Ruum ja Maastik OÜ. Peale vastuvõtmist peavad linnaplaneerimise amet ning Kristiine Linnaosa Valitsus korraldama detailplaneeringu avaliku väljapaneku.