"Täna oli asjalik päev - nüüdseks on olemas uue erakonna nimi ning meiega liitub iga päev uusi mõttekaaslasi, kes südamest tahavad Eesti elu paremaks teha," kirjutab Ojuland oma Facebooki lehel.

Uut nime aga Ojuland siiski ei avalda, vaid lubab, et see tuleb teatavaks homme meediale saadetavas pressiteates.

Ojuland langes hiljuti terava kriitika alla seoses uuele erakonnale Erakond Ühtne Eesti nime võtmisega. Nimetus "Ühtne Eesti" kuulub nimelt Teater NO99-le, kes keelas sellise nimetuse partei nimes kasutamise.

Teater NO99 tegi ka avalduse seoses Kristiina Ojulandi plaaniga panna oma uue erakonna nimeks "Ühtse Eesti". Avalduses viidati sellele, et etenduse nime otsene eeskuju oli "Ühtne Venemaa" ning see sümboliseeris võimujanu, teisitimõtlemise mahasurumist ja agressiivsust.

Muuhulgas märgiti seda, et nimi "Ühtne Eesti" on kapital, mille eest tahab Ojuland koos lähikondsetega osta kohad riigikogus. "See on poliitiline äri," seisis teatri dramaturgi Eero Epneri kirjutatud avalduses.

NO teater soovitas uuele erakonnale omalt poolt veel häid nimesid, näiteks Coca-Cola, Nelson Mandela või Kirde sai. "Miks mitte võtta mõni nendest? Või kui lavastuste nimed sobivad paremini, siis pakume oma repertuaarist nime, mis näib sobivat kõige paremini – "Totu kuul", pakkus teater.

Eurosaaadik Kristiina Ojuland leidis enda vastuses Delfile, et NO Teatri kriitika tema loodava uue partei planeeritava nime Ühtne Eesti suhtes on muutunud järjest emotsionaalsemaks ning küsimusele peaks vaatama "kainema pilguga".

Hiljem kirjutas Ojuland aga enda Facebooki seinale, et ta pole rahul kriitikute ja teatrirahvaga, kes keelas kaubamärgi "Ühtne Eesti" partei nimes kasutamise - poliitik nimetas neid "geneetilisteks kommunistideks ja nende sabarakkudeks".

(Kirjapilt muudetud - toim.) "Ausalt, hakkab kõrini saama geneetilistest kommunistidest ja nende sabarakkudest," kirjutas Ojuland enda Facebooki lehel.

"Ma olen lapsest saati seisunud igat sorti oktoobri-, pioneeri- ja komsomolilaste vastu. Ja nüüd, vabas Eestis, pean ma taas seisma silmitsi kommunistide-koerajuhtidega, lõpetades geneetiliste kommunistidega teatriseltskonnast ja mujalt, kes püüavad end kultuuriinimeste sirmi alla paigutada," lisas poliitik.