Pautsi sõnul sai kõik alguse sellest, et ta viibis parasjagu Facebookis armastatud humoristi Mart Juure seinal. Mart ja sõbrad vahetasid muljeid, kuidas poliitikud on igal pool uste taga ja tänavanurkades, Mart ise püüti kinni, kui ta üritas siseneda apteeki.

"Mina, maaelanik, väljendasin hämmingut, et meie kandis ei käi küll kedagi. Siis, nagu ilmutus,  hüppas platsi Kristen Michal, kes kuulutas, et lähim kandidaat on Kalle Laanet ja küsis mu aadressi," meenutas Pauts.

Pauts leidis, et poliitik võiks tulla ja tuua kaks pakki kassitoit Whiskasit. "Mul on nimelt kuus kassi ja poodi pikk maa," selgitas Pauts.

Suur oli Pautsi üllatus, kui Kalle ilmuski ta seinale ja kurtis, et kohe ei saa tulla, teed on libedad ja lubas tulla järgmisel päeval.

"Ma ehmusin natuke ja teatasin, et homme olen saunas. Aga see poliitikut kindlalt kursilt ei vääranud," nentis Pauts.

Järgmisel päeval sai ta tuttavalt Saarte Hääle ajakirjanikult sõnumi, et Laanet küsib ta numbrit. Pauts ehmus ja istus hiirvaikselt kodus. Siis juba tunnikese pärast helises telefon ja Laanet ütles, et on ukse taga.

"Olin nii sügavalt vapustatud, et saatsin poliitikuga kohtuma oma ema," teatas Pauts.

Ema surus Kallega kenasti kätt ja tuli siis tuppa ja ütles tütrele: "Nii, võta oma kassitoit!" Ja avades kollase kampaaniakoti, leidiski Pauts sealt koos hambaharjade ja Kalle voldikutega kaks Whiskasi kotti.

"Olen vapustusest täitsa keeletu ja tänan Kallet ja Kristenit oma kasside poolt. Üks kass pani mul orava nahka ükskord. Ma loodan, et ta enam ei tee nii," võttis Pauts olukorra kokku.