Michal rõhutas ETV saates "Foorum", et seda, keda läbi otsitakse, ei määra Eestis poliitilised ministrid ja menetlus on prokuratuuri juhtida. Samuti ei saa prokuratuur tema sõnul ühtegi kahtlustust muuta meediasõuks, mida aga tema sõnul üritab teha Keskerakond

Michal ütles, et poliitikud ei peaks minema meediasõuga kaasa, sest kohus on see koht, kus tehakse otsused. Tema teada on prokuratuur veendunud, et antud kahtlustus on õigustatud ja kogutud materjalid süüdistuse esitamiseks piisavad.

Michali sõnul on Keskerakond käitunud kahepalgeliselt, kuigi ta mõistab, et see omadus pole poliitikutele võõras.

Riigiprokurör Heili Sepp on varem öelnud, et keskerakondlastele Ester Tuiksoole ja Priit Toobalile esitatud kahtlustus laiem kui vaid 600 euro saamine ärimees Jüri Luigelt.

Kahtlustuse kohaselt mõjutasid Tuiksoo ja Toobal nii Kultuuripealinn 2011 üritustele teenuseid tellivaid ametnikke kui ka plaanisid tulevikus mõjutada teiste projektide finantseerimisotsuste vastuvõtjaid.

Opositioonis olev sotsiaaldemokraatide esimees Sven Mikser nimetas seda alles arenevaks looks. Ta avaldas lootust, et kahtlustus laieneb.

„Mitte, et ma sooviksin halba Keskerakonnale, aga kui asi jääbki selle kahtlase taustaga Võru ärimehe juurde, siis on kaitsepolitsei operatsioon olnud ebaproportsionaalselt suur,“ rääkis ta.

Mikser leidis, et kindlasti tuleb reageerida ka väikeste õigusrikkumiste korral. Ta tõi võrdluseks tehnoülevaatuseta sõitva auto peatamise, mis on politsei kohus, aga seda ei pea tema sõnul tegema „kopteri pealt ja kuulipildujatega“.