Michal märkis, et orkestri eelarves oli puudujääk avaliku info põhjal juba 3,5 miljonit krooni.

„Kui Laine Jänes oleks käitunud vastupidiselt – oleks mätsinud kinni ja katnud ühe asutuse eelarvesusserdused teiste arvelt, siis oleks põhjust seda talle ette heita,“ selgitas erakonna peasekretär Delfile. „Praegu käitus ta ainuõigesti ja korrektselt – maksumaksja raha pole mänguraha.“

Michal pidas absurdseks vallandatud ERSO direktori Andres Siitani ettepanekut võtta puuduolev raha teiste kultuurikollektiivide arvelt. „Ma ei pea õigeks, et kellegi suur ülekulutamine makstakse kinni mujalt – näiteks laste või eakate arvelt,“ ütles ta.

Michal lisas, et täna on ERSOl olemas uus juht, kes tegutseb, et arved saavad aresti alt vabaks ja palgad makstud. „Usun, et see emotsionaalne skandaal on läbi saamas,“ sõnas ta. „Me ei saa eeldada, et keegi, olgu või kuulsus, seab ennast Eesti Vabariigi seadustest kõrgemale.“

Michal kinnitas veel kord, et reformierakondlasest kultuuriminister Laine Jänes käitus ainuvõimalikult ja õigesti, kui vallandas finantsdistsipliini jämedalt rikkunud asutuse juhi.

„Edasi on kõigi huvides, et ERSOle leitakse vajaminev raha ja asjad saavad seal korda, saan aru, et töö selle nimel täna juba käib, soovin neile jõudu ja töörahu,“ avaldas Reformierakonna peasekretär.