"Minul ei ole küll midagi Allari vastu, aga sellest uudisest ma loen välja, et Vabaerakonna fraktsioon on end täiesti lahti sidunud juhatusest, nagu Keskerakond Eesti õigussüsteemist," kirjutas Krištafovitš kommentaariks uudisele, et Vabaerakond toetab presidendikandidaadina Jõksi.

"Minu teada Vabaerakonna juhatus hakkab täna alles arutama presidendikandidatuuri ja pole üldse ilus, et parteitu Talvik juba teatab rahvale, keda meie erakond toetab või ei toeta. Minu kui erakonna dissidentliikme sõnum juhatusele on aga järgmine: palun usaldage rohkem oma inimesi, mitte ainult teiste erakondade kandidaate. Enne kui erakond läbi valitavate organite (või suurkogu) teeb oma otsuse oleks igati õige kuulata ära ka oma võimalikke pretendente."

"Täie kindlusega saan väita, et Vabaerakonnas (ja meie toetajate seas) on mitu riigimeest ja -naist, kes on igati väärilised olla presidendikandidaadid. Veendunud feministina ma võtan endale julguse esitada justnimelt kaks naist: Sirje Kiini ja Iivi Jõe-Cannoni. Arvan, et tuleb küsida nende nõusoleku, ja kui nad on valmis siis korraldada Vabaerakonna egiidi all avalikud kohtumised nendega," teatas Krištafovitš.

Vabaerakonna aseesimees Küllike Kübarsepp aga ütles, et Talvikust on valesti aru saadud. Talvik andis tema sõnul Facebookis ülevaate väikesest arutelust, kus Vabaerakonna riigikogu fraktsiooni saadikud arutasid, kes võiks olla nende lemmik.

Täna on küll Vabaerakonna juhatuse istung, aga täna presidendikandidaadi osas otsust vastu ei võeta, sest pühapäeval toimub üldkogu, kus valitakse uus juhatus. Presidendivalimised on alles kolme kuu pärast ja praegu on Kübarsepa sõnul selgelt liiga vara otsuseid tegema hakata.