Siseminister Margus Leivo oli neljapäeval veelgi konkreetsem ja leidis, et politseijuht peab ameti maha panema juba kohe pärast seda, kui kaitsepolitsei tunnistab ta ametlikult kahtlustatavaks vilkurite ebaseaduslikus kasutamises Hummeri maasturil, mis ei ole alarmsõiduk, kirjutas Postimees.

“Kui ta on kahtlusalune kuriteos, siis ma ei pea võimalikuks tema jätkamist, praegu mul sellist formulatsiooni aga pole,” lausus Leivo pärast seda, kui riigiprokuratuur teatas, et algatas Antropovi tegevuse uurimiseks kriminaalasja, sest leidis Hummeri-skandaali kohta meedias avaldatust küllalt kuriteole viitavaid tunnuseid.

Peaminister Juhan Parts võttis aga neljapäeval otsustamiseks aja maha, kui ajakirjanikud palusid vastust, kas ta peab õigeks Antropovi jätkamist politseijuhina olukorras, kus Eesti esipolitseinik on sattunud kriminaaluurimise alla.

“Hea küsimus! Jään praegu vastuse võlgu, sest pean selles osas kõigepealt rääkima siseministriga ning tutvuma asjaoludega,” ütles peaminister.

Antropov, kes ei soovinud oma ametisjätkamist kommenteerida, on keeldunud seni avalikustamast, kes olid need nii olulised isikud ja mis oli neis kohtumistes sedavõrd edasilükkamatut, et ta käskis Saaremaa-visiidi ajal oma autojuhil kahel korral panna Hummeri katusele sinised vilkurid ja gaasipedaal põhja vajutada.

Nii on keeldunud Antropov avaldamast sedagi, kes olid peale tema ja autojuhi punases Hummeris, kui ta kihutas vilkurite all 16. oktoobri õhtul “olulisele töökohtumisele” Tallinnast Kuressaarde.

Küll aga väitis üks politseijuhiga sel õhtul Saaremaa praamil olnud inimene ajalehele, et rõõmsas tujus politseijuhti saatsid praamil naine ja kaks teismeeas last — poeg ja tütar.

Nendele küsimustele ei saa enda selgitusel Hummerit julgestuspolitsei jaoks katsetanud Antropov jätta vastamata aga kaitsepolitsei ees, kes kahe kuu jooksul peab selgitama tema võimalikku süüd teos, mida politseijuht on ise tegelikult juba tunnistanud.