Vastavasisuline kiri saadeti venekeelse Delfi peatoimetajale Julia Rodinale, vahendab venekeelne Delfi. Kirja lõpus päriti Rodinalt, et kas ta on koostööst huvitatud.

Varasemalt on teatatud, et samasuguse kirja said ka Postimehe vene ajakirjanikud ning teisedki Eestis tegutsevad venekeelsed ajakirjanikud.

RusDelfi proovis saada Sputniku esindajatega juba novembris kontakti, kuid see jäi tulemuseta: telefonikõnede ning meilide peale sisulisi vastuseid ei antud.

Täna saadi aga päringule lühike vastus, milles Sputniku esindajad ütlesid, et praegu vaadatakse üle telekanali töökorraldust ja uuritakse personaliküsimusi ning vaadatakse ka enda tegutsemisvõimalusi Läänemere piirkonnas. Rohkem ei soovitud projektist "enneaegselt" rääkida.

Mullu novembris alustas tööd Venemaa riiklik multimeedia-informatsiooniagentuur Sputnik, mis peaks 2015. aastal hakkama sisu edastama 30 keeles ja 34 riigis, teatas Vene meedia.

Sputnik hakkab sisu edastama nii veebis kui ka raadios ja seda muuhulgas eesti, läti, ukraina, saksa, prantsuse, portugali ja jaapani keeles. Selleks luuakse 25 linna toimetused, mis mehitatakse 30-100 kohaliku ajakirjanikuga. Toimetusi plaanitakse muuhulgas Helsingisse, Kairosse, Kiievisse ja Rio de Janeirosse.

Rossija Segodnja juhi Dimitri Kisseljovi sõnul on Sputnik mõeldud inimestele, kes on tüdinenud ühepoolsest vaenulikust propagandast ja vajavad seetõttu alternatiivset vaadet.

ERR-i meediauuringute osakonna juhataja Andres Jõesaare ütles novembris Delfile, et Venemaa riikliku propagandakanali Sputniku loomine näitab, et infosõda on läinud nii tõsiseks, et Kremli-meelseks proovitakse pöörata juba ka eestlasi.

"Uue telekanali loomist Venemaal tasub võtta vägagi tõsiselt. Tänapäeva lahingud toimuvad muuhulgas ka väga vaikselt ja meedias ning varsti ka eesti keeles," kommenteeris Jõesaar Delfile vene uue propagandakanali Sputnik loomist.