Rakendusega saab Tõnismäel õigesse suunda sihtides näha ekraanilt pronkssõdurit varasemas asukohas. Vene propagandakanali andmetel avati rakendus kasutamiseks 11. septembril.

Sarnased virtuaalmonumendid plaanitakse luua ka Ukrainas ja Poolas, kus on samuti nõukogudeaegseid monumente eemaldatud.

Set ehk Võrk kasvas välja kremlimeelsest organisatsioonist Naši ehk Omad, mis sai kurikuulsaks 2007. aastal Eesti-vastaste aktsioonide ja inforünnakute tõttu.

2007. aasta aprilli lõpus otsustas valitsus teisaldada aastaid eestlaste ja venelaste vahel pingeid tekitanud monumendi ning nõukogude sõdurite säilmed ümber matta. 26. aprilli varahommikul paigaldati Tõnismäele kuju ümber metallaed ja suur telk, mille kattevarjus alustati sõjahaua väljakaevamist.

Mõne tunniga muutus Tõnismäe olukord plahvatuslikuks. Protestijad hakkasid politseinikke kividega loopima, millele korrakaitsjad vastasid heli- ja valgusgranaatide, veekahuri ja pisargaasiga.

Olukord väljus kiiresti kontrolli alt ja vihane rahvamass valgus Tallinna tänavatele, lõhkudes pea kõike, mis nende teele jäi. Rüüstati poode, ajalehekioskeid ja alkoholikauplusi, keerati kummuli autosid ja lõhuti aknaid. Põles Eesti lipp. Televisiooni kaudu jõudsid sadade tuhandete eestlaste koju šokeerivad kaadrid, kuidas Tallinna südalinn pea peale pöörati.

Kuju eemaldamiseks organiseeriti kähku kraana ja hommikul kell viis viidi pronkssõdur Tõnismäelt minema. Viimased märatsejad olid laamendamise lõpetanud kõigest tunnikese varem.