Venemaa suurimate päevalehtede hulka kuuluv Moskovskii Komsomolets väitis nädalavahetusel, et nimelt müüdavat siin suures tiraažis raamatut “Adolf Hitler — Vabastaja”, kuid ei vaevunud täpsustama, et tegemist on 1941. aastal natsliku okupatsioonivõimu väljaantud tõlkebrošüüriga, kirjutab Eesti Päevaleht.

Natsiaegset propagandat on tänapäeva Eesti seisukohtade pähe korduvalt serveerinud ka rühmitus Notšnoi Dozor ja Dmitri Klenski.

Estofoobse õhustiku loomisel Venemaal on lausa kangelastükkidega hiilanud Venemaa suurima, Putini lemmikuks peetava päevalehe Komsomolskaja Pravda korrespondent Galina Sapožnikova.

Komsomolskaja Pravda pealkirju alates 26. aprillist: “Tallinna keskel peksti pronkssõduri kaitsjat”, “Keeldu Eesti kaupadest”, “Meid peksti kumminuiadega ja kallati üle pisargaasiga”, “Pronkssõdur lõigati tükkideks”, “Tallinnas algab sõda eestlaste ja venelaste vahel”, “Pronkssõdurite kaitsjaid tulistatakse otse näkku”, “Kust saab Tallinnas osta tankikütust”, “Võit on rünnaku all. Edasi! Tallinna peale! Kaitseme soldatit!”, “Pronkssõdur pandi uuesti kokku Eesti peaministri haual”, “Eesti politsei peksis läbi 65-aastase pensionäri ja tema poja”.