Leht väidab, et selline "üksmeelne arvamus" esines kõikjal Krimmi poolsaarel asuvas Simferopoli tänavatel, kui väljaanne sealseid elanikke küsitles.

Leht tõi ka välja mõned näited.

44-aastane Anna:

"Teil Savisaar on absoluutselt õigus! Kiievis on võimul tõeline kurjategijate bande, mis tahab vaid ühte asja - tõugata riik kodusõtta, et hävitada Ukraina ja müüa selle osad Lääne sponsoritele. Selline võim on mitte ainult illegaalne, vaid ka rahvavastane. Edastage Tallinna linnapeale Krimmi rahva poolt tänusõnad sellise julge ja kindlameelse avalduse eest."

28-aastane Nicholas:

"Väga tore oli kuulda, et Eestis on poliitikuid, kes on võimelised Ukrainas toimuvat kainelt hindama. Kui aus olla, siis mina ei suutnud seda uskuda. Eksisin, kui arvasin, et riigi poliitiline eliit koosneb täiesti vaid russofoobidest ja neonatsidest. Kindlasti jagan ma seda "avastust" kõigi enda tuttavatega."

---

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar kirjutas eile Delfi küsimusele vastates, et praegusel Ukraina valitsusel pole mandaati.

"Terve Ukraina olukord saab hakata lahenema ainult pärast seda, kui riigis tekib legitiimne võim. Alles siis saab nii Kiievis kui ka Ida- ja Lääne-Ukrainas taastuda elementaarne avalik kord, siis võiks tööle hakata mingilgi tasemel riigi majandus ja alles siis on võimalik arutada sellele riigile ka massiivse välisabi andmise üle. Tulgu see siis Euroopast või Ameerikast või Aasiast või kõigist korraga," kirjutas Savisaar.

"Kuni uue võimu valimisteni saaks mingile legitiimsusele pretendeerida vaid rahvusliku ühtsuse valitsus, mis hõlmab kõigi Ukraina piirkondade elanike esindajaid. Praegusel kaikameeste diktaadi järgi moodustatud Ukraina valitsusel pole aga paraku mandaati ega ka võimekust isegi vabade valimiste läbiviimiseks. Rääkimata muudest riigi ees seisvate põhiliste küsimuste lahendamisest," lisas Savisaar.

Tallinna linnavolikokku kuuluv Eerik-Niiles Kross (IRL) leidis aga selle peale, et Edgar Savisaar on kaotanud kontakti reaalsusega kui ütles, et kuulutab Ukraina valitsuse mittelegitiimseks.

"Tallinna linnapeaga lood kurvad. Pärast eilset telefonivestlust president Putiniga ütles Angela Merkel, et ta pole kindel, kas Putin on kokkupuutes reaalsusega. Savisaare puhul on sama küsimus isegi õigustatum," tõdes Tallinna Linnavolikogu IRLi fraktsiooni esimees Eerik-Niiles Kross.

Ka Keskerakonna enda poliitiku Jüri Ratase sõnul tuleb Venemaa juhtidel austada Ukraina suveräänsust, territoriaalset terviklikkust, rahvusvahelisi kokkuleppeid ning Ukraina tänast valitsust.