"Mõned arvavad, et kui me teeksime 16. oktoobril uued valimised, saaksime uue juhatuse, uue juhi, paistaksime paremad välja. Ma loodan, et otsus, mis tekib, lõpetab erakonnas igaljuhul üksteisega tegelemise, mis võimaldab tegeleda sellega, millega me peame tegelema," rääkis Kreitzberg Delfile.

Samas kinnitas riigikogu liige, et piirkondades on rahulolu erakonna esimehe tööga suurem kui esmapilgul tundub: "Väidan, et meil piirkondade signaalid, mis tulevad tagasi siselisti, pigem näitavad teistsugust arvamust. Siin on 4-5 inimest, kes tiražeerivad väga tugevalt seda rahulolematust. See kindlasti on olemas, ei ole üldse kahtlust, aga see ei ole üldse nii suur, kui ajakirjandusest välja paistab."

Riigikogu liikme kinnitusel vajavad sotsid just organisatoorset tegevust ja liikmete arvu suurendamist ning erakonna ümberrivistamine kuus kuud enne valimisi ei pruugi olla üldse mõistlik samm, sest vastuolud võivad jääda ka hoolimata juhivahetusest püsima. "See mida, see erakond vajab on organisatoorne tegevus, liikmelisuse suurendamine. Kohtadel töö tihendamine, siin on palju asju, mis ei paista üldse välja," rääkis ta.

Kreitzbergi isiklik seisukoht on viimastel päevadel kaldunud praegu senisel kursil liikumise jätkamise suunas, kuid samas loodab ta näha Sven Mikserit peagi erakonna juhina.

"Olen olnud kaua aega seda meelt, et on tore kui kaks esimehe kandidaati käivad areenil välja uusi ideid ja loovad paremat vundamenti Sotsiaaldemokraatlikule Erakonnale. Paraku on see tee natuke muutunud. Ma arvan, et see on läinud mõne inimese poolt liiga isiklikuks. Praegusel hetkel juba pigem kaldun arvama, et vahetust praegu vaja ei oleks," tõdes Kreitzberg, kuid märkis samas, et näeb Sven Mikserit juba õige pea heal meelel Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda juhtimas.