„Me ei saa mööda vaadata madalast sündivusest ja tõsiasjast, et meil lihtsalt ei jätku enam kõikide koolide jaoks lapsi. On illusoorne loota, et see olukord muutub ja taastub näiteks 1989. aasta olukord. Selleks peaks meil igas peres olema 4-5 last," ütles Kreitzberg riigikogu pressitalituse teatel.

Kreitzbergi sõnul ei saa koolireformiga enam viivitada, kuid sellega ei tohi ka ülepeakaela tormata.

„Me ei saa koolivõrgu ümberkorraldusega enam viivitada ja lasta asjadel kulgeda isevooluteed, sest sellisel juhul võib juhtuda, et kvaliteetne kooliharidus, eriti maapiirkondades, ei jõua enam kõikide lasteni. Kuid me ei saa ka ülemäära kiirustada ja viia reform läbi kuidagi lünklikult," tõdes Kreitzberg.

Eilselt arutelul osalesid haridus- ja teaduminister Tõnis Lukas, samuti maakondade esindajad ning haridustöötajaid, õpilasi, lapsevanemaid ühendavad liidud ja mitmed teiseste organisatsioonide esindajad. Põhjalikul arutelul said kõik välja öelda oma seisukohad ja  esitada Riigikogu menetluses olevale põhikooli ja gümnaasiumiseaduse eelnõule oma ettepanekud. Hetkel valmistab kultuurikomisjon ette eelnõu teist lugemist.