“Ütleme, et kui peaks tekkima lühikese aja jooksul mingi teine suuremat sorti ebaõnnestumine, siis ma arvan, et erakond on küllalt suures ohus,” põhjendas Kreitzberg Delfile, miks tema isiklikult hetkel ei ole kindel selles, et Pihl tuleks välja vahetada.

“Mina kuulun ilmselt nende hulka, kes hetkel ei ole valmis nõudma iga hinna eest tema tagasiastumist. Tahaks kuulata natuke täpsemalt. Saan aru, et siin on üht-teist ka peidus olnud. Tahaks kuulda võimaliku uue esimehe programmilist seisukohta. Ma ei kiirustaks praegu esimeeste vahetamisega,” kommenteeris ta spekulatsioone, et tänasel juhatuse istungil astub Jüri Pihl tagasi ja tema asemel asub erakonda juhtima praegune aseesimees Indrek Saar.

“See võib olla üks võimalik tee, aga minu eilne teadmine oli küll see, et Pihl ei astu tagasi niisama lihtsalt. Aga loomulikult sündmused kulgevad edasi. Elame-näeme,” märkis Kreitzberg.

Samas nõustub ta hinnanguga, et Jüri Pihli esitatud kuriteoteade on inetu. “Ma arvan ka, et selle teksti stiil ei olnud korrektne, jättes kõrvale ka kriminaalmenetluse avaldamise soovi. Mulle ka ei meeldinud see tekst,” tõdes riigikogu liige.

Kreitzbergi arvates ei osanud Pihl, kes oli töötanud kaitsepolitseiameti peadirektorina ja tegeles igapäevaselt riigisaladuse küsimusega, ette näha, millise reaktsiooni tekitab riigireetmise kahtlus inimestes, kes sellega iga päev kokku ei puutu. “Seadust ta rikkunud ei ole.”