Peale Reformierakonna jaoks edukaid riigikogu valimisi 1999. aasta märtsis sai Kranichist keskkonnaminister ja Tohvrist uus peasekretär.

22. juunil kanti R-Hoolduse arvele 500 000 krooni sularahas. Selle firma juhatuse liikmeteks olid Reformierakonna tollased juhid Kranich, Siim Kallas, Märt Rask ja Andres Lipstok ning selle firma arvelt maksti kinni 2,1 miljoni ulatuses Reformierakonna valimiskampaania arveid.

Väärib muide märkimist, et 1. juulist 1999 muutus anonüümse annetuse vastuvõtmine erakonna jaoks keelatuks, kuigi karistust selle eest ette ei nähtud. Juuni lõpus polnud aga kuidagi keelatud 500 000 krooni teadmata päritoluga sularaha arvele kandmine ja sellega Reformierakonna arvete tasumine.

Eelmisel nädalal ETV saates Kahekõne lausus Kranich, et seda 500 000 krooni ei oska ta kommenteerida, sest see on makstud juunikuus, kui tema enam peasekretär ei olnud.

Juunis peasekretär olnud Tohver ei tea sellest aga midagi. "Ega ma ei mäleta… aga kindlasti pole olnud seda, et mind oleks olnud 500 000 kroonine rahapakk kontoris ootamas,“ lausus Tohver Äripäevale. Tohver soovitas selle summa kohta Kranichilt aru pärida.