Kaitseväe juhataja Tarmo Kõuts kinnitas seda teisipäeval riigikogu riigikaitsekomisjonis, ütles BNS-ile komisjoni esimees Tiit Tammsaar.

Ka avalikult vabandust palunud Laar on ise tunnistanud, et võis laskeharjutuse ajal Keskerakonna liidri Savisaare foto pihta lasta, kuid ta väitis, et sajaprotsendiliselt ta selles kindel ei ole, kuna ei mäleta üksikasjalikult ligi kaks aastat tagasi juhtunut.

Teenistuslik järelevalve Nursi sündmuse kohta pole veel lõppenud ning Tammsaare sõnul tutvustas Kõuts tema välja kutsunud riigikaitsekomisjonile asjade praegust seisu.

Millal president Lennart Merile esitatav aruanne valmib, ei osanud Kõuts öelda. “Seda läbi viiv peainspektor Einar Laigna on Kõutsi sõnul põhjalik inimene,” rääkis Tammsaar. Ta lisas, et Laigna ei tulnud ka koos Kõutsiga riigikaitsekomisjoni ette, soovides rahulikult töötada.

Väidetavat alkoholitarvitamist laskeharjutuste ajal teenistusliku järelevalve käigus ei tuvastanud. “Samas oli sõjaväeosa suurel maa-alal, tiiru lähedal oli ööbimisplats ja lõkkeplats,” ei saa Tammsaare sõnul välistada, et kuskil võidi siiski napsi võtta.

Tammsaare sõnul soovib riigikaitsekomisjon selgitada, kas 1999. aasta 13. mail rikuti Nursi sõjaväebaasis laskeharjutustel kaitseväes kehtivat korda.