"Arusaamatuste vältimiseks kehtestas nõukogu korra, mille kohaselt oktoobris otsustatakse järgmise aasta esimene poolaasta ja aprillis aasta teine pool," kommenteeris ERR-i nõukogu esimees Agu Uudelepp Delfile olukorda.

14. augusti koosolekul arutas ERR-i nõukogu Uudelepa sõnul kolme spordivõistluse kohta käivaid taotlusi: Euroopa korvpallimeistrivõistluste valikturniiri 15. august - 5. september 2012, Euroopa võrkpallimeistrivõistluste valikturniiri 14. september - 16. september 2012 ja Eesti meistrivõistlused kergejõustikus 18. august - 19. august.

"Korvpalli ning kergejõustikuvõistluste ajal reklaami tõesti näidata ei või, septembris algavatel võrkpallivõistluste ajal võib täpselt ette nähtud sekundite jagu," ütles Uudelepp.

Uudelepa sõnul ei ole erisus seotud sellega, et ERR väärtustaks mõnda spordiala enam kui teist. "Nõukogu seisukoht on ka varasemalt olnud selline, et me ei rahulda nn viimase hetke taotlusi, mis on esitatud samal nädalal algavate võistluste ajal reklaami näitamiseks."

"Seadus annab võimaluse ERR-is erandkorras sponsorteavet edastada ning nõukogus jäi peale seisukoht, et erandid peavad olema tõesti erandid, mitte kiirkorras alati antavad kooskõlastused. Üldprintsiip on siiski see, et ERR on reklaamivaba," lisas Uudelepp.