Kampaania sisaldab komisjoni hinnangul lisaks üleskutsele registreeruda tallinlaseks ka valimisreklaami, sest loetud päevad enne europarlamendi valimiste algust on eksponeeritud Keskerakonna esinumbrit.

"Kui reklaamikampaaniat, milles eksponeeritakse Tallinna linnapead vahetult enne Euroopa Parlamendi valimisi, tehakse Tallinna linna maksumaksjate raha eest, seab see tema kui Euroopa Parlamendi kandidaadi eelisseisundisse võrreldes teiste kandidaatidega. See ei ole kooskõlas poliitilise käitumise hea tavaga ja omab võimalikke tunnuseid avaliku vahendi korruptiivsest kasutamisest," seisab erikomisjoni kirjas Tallinna linnavalitsusele.

Riigikogu erikomisjon on varasemalt tauninud Tallinna kohaliku omavalitsuste juhtide ebaeetilist käitumist kohaliku omavalitsuse volikogu valimiste eelsel ajal, mis seisnes mitmeti tajutavates reklaamikampaaniates osalemises ja nendeks avaliku raha võimalikus korruptiivses kasutamises.

Reklaami „Registreeru tallinlaseks!“, mida näidatakse erinevates telekanalites, avaldas internetikeskkonnas tänavu 5. mail Tallinna linnakantselei.

Vaata korruptsioonikahtlusega reklaami: