Korruptsioonivastase erikomisjoni juht, sotsiaaldemokraat Katri Raik ütles, et küsimus ei ole ainult endises nõunikus Urmas Arumäes, sest temaga seotut uurib prokuratuur.

"Olgu vaid kaks näidet, miks komisjonil on põhjust aruteluks: 11. septembril teatati ministrile võimalikust nõunike huvide konfliktist, mida minister ette võttis? Teiseks, kas näiteks Maaelu Arendamise Sihtasutuse juhtkonna laiendamine on piisavalt põhjendatud ja läbipaistev?" küsis Raik.

Raiki sõnul oleks ta tahtnud näha korruptsioonivastases erikomisjonis lisaks Järvikule ka maaeluministeeriumi kantslerit Illar Lemettit ja Maaelu Arendamise Sihtasutuse juhti Andres Oopkaupi. "Aga arusaadavalt on keeruline panna ühe laua taha istuma kahte kapitaalselt omavahel tülli läinud meest," viitas Raik Järvikule ja Lemettile.

Järviku ja Lemetti konflikti nimetas Raik pretsedendituks. "Ma pean ausalt ütlema, et mul on väga raske ette kujutada olukorda, kus kantsler astub oma ministri vastu, olgu suhted siis millised tahes," märkis ta. "Kui kantsler Lemetti otsustas niimoodi teha, siis tal pidid olema väga tõsised kaalutlused. Selliseid asju ei saa teha kergekäeliselt," lisas Raik.