Kirja saatis komisjoni esimehele Kesknädala peatoimetaja Heimar Lenk, teatas BNS-ile Keskerakonna infojuht Evelyn Sepp.

Kolmapäevane Kesknädal kirjutas, et peaminister kasutas Tallinnas Ao 3 maja ostmisel variisikut, samuti toimus hoonega pärast selle ostmist mitu kahtlast tehingut.

Kesknädal palus komisjonil uurida, millal, millise hinnaga ja kellelt ostis Mart Laar Ao 3 eramu või selle osa.

Laar on ajakirjanduses nimetanud Ivo Nikkolot oma heaks tuttavaks, kellega koos ta plaanis Ao 3 elamu omandada ning see hiljem ümberehituse käigus kahepereelamuks ümber ehitada.

Seoses sellega soovib Kesknädal teada, kas Mart Laar teadis või pidi teadma tehingutest, mida Ivo Nikkolo tegi Ao 3 elunevate sundüürnikega. Samuti soovib erakonna häälekandja teada, kas Mart Laar osales sundüürnikele EVP laenu saamisel ja selle tagasimaksmisel.

Komisjon peab selgitama, kas Ao 3 sundüürnikele EVP laenu väljastamisel rikuti kehtivaid õigusakte, kui sundüürnikud said pangast laenu Ao 3 eluruumide ostmiseks, kuid müüsid kuu aja pärast samad eluruumid uuesti samale omanikule tagasi.

Kesknädal ootab riigikogu komisjonilt hinnangut Ao 3 sundüürnike ja majaomanike vahel toimunud ostu-müügi lepingutele, mis toimusid 1998. aasta 28. veebruaril ja 1998. aasta 30. märtsil.

Keskerakond tahab teada, kas tegemist on fiktiivsete tehingutega, mille eesmärk oli petta pangalaenu välja.