Lisaks otsustas küsida ekspertidelt arvamusi, teostada järelepärimisi reklaamkampaaniate tellijatelt ja sündmuste korraldajatelt ning uurida, kuidas toimus kampaania sisuline rahastamine, teatas riigikogu.

Komisjoni eesmärk on jõuda hinnanguteni antud konkreetsete juhtumite osas ja samuti kujundada välja üldine seisukoht avaliku vahendi korruptiivse kasutamise suhtes.

"Komisjon soovib arvamuse kujundamisel olla võimalikult objektiivne, kuulates ära erinevate spetsialistide seisukohad. Komisjon ei taha hinnanguid anda valimiseelsel perioodil, sest seda võib käsitleda kui osa valimisvõitlusest, mis ei ole kindlasti erikomisjoni eesmärgiks," ütles korruptsioonikomisjoni esimees Andres Anvelt.
Korruptsioonivastane seadus
Arutamise aluseks on korruptsioonivastane seadus, mille § 3 lõige 1 punkt 2 ütleb: ametiisikul on keelatud avaliku vahendi korruptiivne kasutamine. Sama seaduse § 5 lõige 2 ütleb: avaliku vahendi korruptiivne kasutamine on ametiisiku poolt ametikohustust rikkudes avaliku ülesande täitmiseks mõeldud materiaalse või muu ressursi kasutamine ametiisiku enda või kolmanda isiku huvides, kui see toob kaasa avaliku huvi seisukohast ebavõrdse või põhjendamatu eelise ametiisikule või kolmandale isikule.

Komisjon arutas lühidalt ka Savisaare hiigelsuurt honorari, mille eest kustutati 173 551 euro suurune võlg Liechtensteini ärimees Peter Kaiseri ees. Anvelt lausus Delfile, et uurimist otsustati mitte alustada, sest see poleks enam korruptsioonikomisjoni pädevuses.

Teiseks ei soovinud komisjon hakata oma uurimisega segama uurimisorganeid, mis juba tegelevad kriminaalasja raames Savisaare rahaasjade uurimisega. "Sisulist pädevust on neil enam kui komisjonil. Las uurivad rahulikult, muidu segame uurimist," arvas Anvelt.