Öölaulupeo meediajuht Ave-Marleen Rei selgitas Delfile, et Tartu lauluväljak mahutab keskmiselt 15 000 inimest ning umbes sellise arvuga korraldajad ka arvestasid.

"Et rahvast tuli rohkem, on iseenesest ju tore, aga kindlasti tekitas see platsil olijatele ka ebamugavust, sest ruumi jäi tõesti napiks," tunnistas Rei.

Meediajuht lisas, et on tegelikult on raske hinnata, kui palju oli neid, kes reaalselt sisse ei pääsenud. Rahvamasside ohjamiseks tegutseti Rei sõnul umbes tunni vältel kl 21-22 toimiti nõnda, et sisse lasti sama palju, kui oli välja minejaid ning päris kinni ei pandud väravaid kordagi.

"Piiratud alale pole võimalik lõputult inimesi mahutada - liikumine oli selleks hetkeks juba peaaegu võimatu, eriti väikeste lastega ja vanematel inimestel. Pärastpoole oli sissepääs jälle piiranguteta. Nii et, kes jaksas veidi oodata, sai kindlasti ka sisse," ütles Rei.

Küsimusele, et kas masse oleks saanud ohjata näiteks sümboolse piletihinna kehtestamisega vastas ürituse meediajuht, et kontsert oli Eesti riigi kingitus oma rahvale ja kingituse eest ka väikest summat küsida pole Eestis kombeks.

Üritust üldiselt loevad aga korraldajad meediajuhi väitel kordaläinuks. "Muidugi on palju neid, kes suhtuvad säärstesse üritustesse irooniliselt, aga just suur publikuhuvi näitab, et selliseid ühislaulmise pidusid on eestlastele jätkuvalt tarvis. Need, kes tulid, olid ja laulsid, jäid kindlasti rahule," lisas Rei lõpetuseks.

Öölaulupeol kohalkäinute hinnangul pidid vähemalt paar tuhat inimest, neist paljud kaugemalt kohale sõitnud, pettunult lauluväljaku väravate taha jääma.

"Kõik kiidavad laulupidu. Teleris ja lava ees on kindlasti vahva. Aga meie seisime kahe neljaastasega tunni väravas ja ei saanud sisse. Mitte niiväga rahvarohkuse vaid rohkem korraldajate suutmatuse pärast inimeste liikumist korraldada. Ja katsu sa siis kahele nelja-aastasele, kes on seks puhuks rahvuslipud saanud, seletada, miks onu neid sisse ei lase. Tekib kurbus ja nukrus, tekib tunne, et sind ei taheta. Nagu mitmed ütlesid, et "me oleme eestlased, tuleme kaugelt kohale ja meid ei lasta sisse". Ja sellised oli seal väravate taga tuhandeid," kirjeldas oma Facebooki-kontol Tallinnast lastega kontserdile sõitnud Kuku raadio peatoimetaja Hindrek Riikoja.