Läti haiguste profülaktika ja kontrolli keskuses (SPKC) toimunud pressikonverentsil kinnitati täna, et haigestus üks Saksamaa kodanik, kes oli liikunud koos iraanlasega liinitaksos Riia lennujaamast kesklinna, vahendab Läti Delfi.

SPKC nakkustehaiguste riskianalüüsi ja ennetamise osakonna direktor Jurijs Perevoščikovs ütles, et pärast seda, kui iraanlane jõudis Tallinnasse ja sai teatavaks tema haigestumine koroonaviiruse haigusesse COVID-19, tuvastati ka inimesed, kes sõitsid koos temaga mikrobussis. Nende seas oli ka sakslane, kellel ilmnesid viirushaiguse sümptomid.

Terviseamet kinnitas eelmisel nädalal, et iraanlane lendas möödunud kolmapäeval Riiga Türgist. Sinna oli ta omakorda lennanud Iraanist. Ta käis tööreisil.

Riia lennujaamast sõitis ta bussijaama liinitaksoga. Seal istus ta Lux Expressi bussi ning sõitis Tallinna. Sõidukis oli 22 inimest — 21 reisijat ning bussijuht.

Iraanlane tundis end kehvasti ning oli ka kuulnud, et Iraanis oli lähedastest keegi haigestunud, mistap helistas ta Tallinnas numbril 1220. “Nad käskisid mul mitte haiglasse minna ja kutsuda kiirabi. Niisiis ootasin bussiterminalist väljas ja kutsusin kiirabi. Nad tulid kaitseülikondades ja viisid mind haiglasse. Mõni tund hiljem sain teada, et olen nakatunud. Sellest ajast peale olen isoleeritud ja pean ootama kuni viirus kaob,” kirjeldas ta “Pealtnägijale” saadetud kirjas.