Eestis vaktsineeriti 27. detsembrist 3. jaanuarini 2535 inimest, ravimiametile saadeti sellel ajavahemikul kaheksa teatist kõrvaltoimete kohta. Teadetes kirjeldatud kõrvaltoimed olid kerged ja möödusid mõne päevaga.

Viies teatises kirjeldati teadaolevaid (ravimiteabes kirjas olevaid) kõrvaltoimeid:

süstekoha valu, turse, süstekäe valu,
peavalu,
lihasvalu,
palavik (alla 38 °C), külmavärinad,
väsimus, nõrkus.
Neist ühe teatise saatja pidi palaviku ja teiste nähtude tõttu töölt paar päeva eemal olema, ent on tänaseks paranenud.

Ühes teatises kirjeldati ühe näopoole tundlikkusehäiret, mis tekkis viis tundi pärast vaktsineerimist ja on nüüdseks paranenud. Teises teatises kirjeldati pearinglust, uimasust ja tasakaaluhäiret, mis tekkisid 40 minutit pärast vaktsineerimist ja kestsid viis tundi. Kolmandas teatises kirjeldati ühepoolset neeluvalu, mis tekkis kolm minutit pärast vaktsineerimist ja kiirgus kõrva umbes 15 minutit, teatamise hetkel kaebas vaktsineeritu kerget ebamugavustunnet neelamisel.

Kõik vaktsiinid võivad põhjustada kergeid paikseid reaktsioone ja üldnähte (peavalu, palavik, väsimus jt). Neid reaktsioone saab vajaduse korral leevendada valuvaigisti või paikse külma kompressiga. Palaviku ja nõrkuse vm üldnähtude korral tuleks puhata. Nähud mööduvad üldjuhul paari päevaga.

Kõigist vaktsineerimisjärgsetest kaebustest tuleks vaktsineerijale teada anda. COVID-19 vaktsiinide ohutusprofiili täiendavaks kirjeldamiseks peavad tervishoiutöötajad ametile teatama kõigist süsteemsetest ja tõsistest (sh paiksetest) kõrvaltoimetest, mille puhul peavad seost vaktsiiniga võimalikuks.

Patsient võib teatada ravimiametile (www.ravimiamet.ee – teata kõrvaltoimest) ka neist reaktsioonidest ehk kõrvalnähtudest, mis arsti hinnangul pole seotud vaktsiiniga.

Kõrvaltoime on ohtlik/kahjulik ja soovimatu reaktsioon, mille puhul ei saa välistada põhjuslikku seost ravimi (sh vaktsiini) manustamisega.

Erinevalt kõrvaltoimest on kõrvalnäht igasugune soovimatu reaktsioon, mis tekib ravimi võtmise ajal olenemata hinnangust võimalikule seosele ravimiga.