Viimased olulisemad arengud:

  • Ravimiameti meditsiininõunik Alar Irs sõnas tänasel pressikonverentsil, et kahjuks on teade surmajuhtumist, mille põhjustas kukkumine ja peatrauma. "63-aastase naise surmast kõrge palaviku foonil minestamisest tingitud kukkumise ja peatrauma tõttu. Patsiendil olid kaasuvalt südame-veresoonkonna haigused. Vaktsiinist tingitud palavik, tasakaaluhäired ja minestamine on tõenäolised kukkumise põhjused. Kõrge palavik ja pearinglus suurendavad kukkumise ja vigastuste riski. Seetõttu on selliste kõrvaltoimete puhul vaja olla väga ettevaatlik, eriti eakatel." Antud naisele oli manustatud AstraZeneca vaktsiini.
  • Eesti Ekspress kirjutab, et tipptegijate, sealhulgas president Toomas Hendrik Ilvese eestvedamisel küpseb juba mõnda aega plaan riigi massvaktsineerimiseks. Eesti tegi Johnson&Johnson tippjuhtidele ettepaneku: J&J müüb meile kiiresti ja palju vaktsiine, Eesti annab vastutasuks vaktsineerimisega seotud teadusandmeid ja -uuringuid.
  • Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 7865 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 1463 ehk 18,6 protsenti testide koguarvust. Ööpäeva jooksul avati haiglates uusi COVID-19 haigusjuhtumeid kokku 75, haiglaravi vajab 687 patsienti. Eestis on COVID-19 vastu vaktsineerimisi tehtud 141 912 inimesele, kaks doosi on saanud 52 932 inimest. Rohkem arve siit!
  • "Lisaeelarve sai täna valitsuskabinetis kokku lepitud, parlamendile anname üle neljapäeval," teatas rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus sotsiaalmeedia kaudu. Ühe olulise muudatusena muudeti ka palgatoetuse tingimusi, mis ei ole enam EMTAKi koodide põhine ning raha laekub, nagu eelmisel kevadel makstud toetuski, otse töötaja pangakontole.
  • Vaktsineerimisel kõrvalmõjude esinemine on tavapärane, räägivad perearstid. Samuti annavad nad nõu, kuidas kõrvaltoimeid leevendada ning millal tuleks nende tõttu arsti poole pöörduda. Loe siit!
Kaja keskuses vaktsineeriti inimesi 13.03.2021

Loe Delfi otseblogi ja ole kursis jooksvate päevasündmustega!