“Mõned parteid üritavad teha panuse eesti- või venekeelsele osale elanikkonnast. Need, kes on valinud kreeni venekeelse auditooriumi poole, võitsid hääli seal, ent kaotasid vastavalt eestikeelsete valijate seas. Ja vastupidi,” ütles Korobeinik BNS-ile antud intervjuus.

“Objektiivselt öeldes ei tule mulle Reformierakonna liikmeks oleku ajast meelde ühtegi russofoobset otsust. Võtame kasvõi küsimuse venekeelsete gümnaasiumide osalisest üleminekust eestikeelsele õppele. Reformierakond selle seaduse vastuvõtmisel ei osalenud. See võeti vastu juba 1990. aastate algul, aga ellu hakkas seda viima keskerakondlasest haridusminister Mailis Reps. Ent inimesed usuvad seda, mida kirjutab meedia, ning selle tulemusena tundub neile, et on parteisid, kes kaitsevad venekeelset kooli, ning need, kes üritavad seda uputada,” märkis poliitik.

“Veel üks aspekt. Paljud inimesed, kes räägivad, et toetavad üht või teist parteid, isegi ei ürita selle programmi süüvida. Nad arvavad, et toetavad üht, aga tegelikult ei vasta partei programm absoluutselt sellele, mida nad sellest erakonnast arvavad. Teisisõnu: inimesed ei langeta otsuseid ratsionaalselt,” märkis riigikogu liige.

Korobeinik soovitab ühe või teise partei aktiivsetel pooldajatel võtta endale aega ja lugeda läbi selle erakonna programm.

“Nende poole tunni jooksul võib oma lemmikerakonna kohta päris palju uut teada saada. Võibolla see rõõmustab teid, võibolla vastupidi, ent see võimaldab langetada otsuseid ühe või teise partei toetamisest kaalutletumalt. Ja ma ei hakkaks süüdistama erakondi oskamatuses rääkida valijatele oma programmist. See pole mitte parteide probleem, vaid pigem meedia oma, mis sageli analüüsi eirama. Inimesed on sageli sunnitud langetama otsuseid, juhindudes emotsionaalsetest lehepealkirjadest,” sõnas ta.

“Ja veel üks aspekt – tuleb auditooriumiga tema enese keeles suhelda. Kui vaadata seda, mida Reformierakond tegi viis aastat tagasi ja mida teeb täna, siis praegu räägib partei vene keeles märksa sagedamini. Ent on võimalik, et kontakti venekeelse elanikkonna osaga tuleks veelgi parandada. Isegi kui inimesed pole millegati nõus, tuleb anda neile võimalus osaleda diskussioonis, võimalik, et see aitab pöörata mõned oma vastased pooldajateks,” rääkis Korobeinik.