Kork võtab osa Sao Paulos toimuvast rahvusvahelise hüpertensiooniühingu XX kongressist, teatab SL Õhtuleht. Just Korgi reisiga samal ajal möllab aga Rio de Janeiros maailmakuulus karneval.

“Väga kena, et ütlesite. Mulle on see uudis,” tähendas Kork ajalehele. “Karneval pole vist Sao Paulos, vaid Rio de Janeiros. Nende linnade vahe peaks olema 400 kilomeetrit.”

Tegelikult on aga nimelt Sao Paulo oma Brasiilia karnevalidest üks kuulsamaid. Kork ütles küll, et tema karnevalile minna ei kavatse.

Ometi kestab Korgi reis 12.-23. veebruarini, ent kongress ainult 15.-19. veebruarini. Peale hommikusöökide, õppuste ja loengute pakutakse kongressist osavõtjatele alandatud hinnaga turismireise mööda eksootilist Brasiiliat.

Korgi seletuse kohaselt on Brasiiliasse sõitmine vajalik selle pärast, et koalitsioon tahab mais käivitada profülaktilise tervishoiuprogrammi.

“See ei lähe oluliselt rohkem maksma kui nädal või poolteist Brüsselis,” märkis Kork. “Brasiiliast ajasime asjad väga odavalt välja. Hotell on näiteks 690 krooni ööpäev, Brüsselis on see 1700 krooni. Päevaraha on kolmandik, 170 krooni päev.”

Siiski tunnistas Kork, et ta hindu väga täpselt ei tea, sest on “parlamenditurismi” harrastanud vähe.

Korgi reisi maksab kinni riigikogu. Reis läheb koos lennukipiletite, viisatasu, majutuse ja kindlustusega maksma 23 585 krooni.