Riigikogu spiiker Ergma (IRL) teenib kuus põhitööga 4700 eurot, asespiikrid Randjärv (Reformierakond) ja Ratas (Keskerakond) 4300 eurot.

Kõrgele teenistusele, suurele koormusele ja vastutustele vaatamata on koalitsiooniliikmetest riigikogu juhid seotud ka mitmete lisaettevõtmistega.

Ene Ergma on TEA entsüklopeedia toimetuse kolleegiumi liige ja 1. jaanuarist 2008 kuni 31. detsembrini 2013 teenib ta 25 000 krooni ehk 1600 eurot aastas.

Ergma on ka Kosmoseasjade Nõukogu esimees ja Haridus-ja Teadusministeeriumi juures tegutseva Eesti kosmosepoliitika töörühma esimees, kuid neid tegevusi ei tasustata.

Riigikogu esimene aseesimees Laine Randjärv on Eesti Võimlemisliidu president ja SA Pelgulinna Sünnitusmaja Toetusfondi patroon. Neid tegevusi ei tasustata.

Seevastu kasseerib Randjärv Eesti Rahva Muuseumi Ehituse Sihtasutuse nõukogu esimehe töö eest  266, Eesti Laulu- ja Tantsupeo SA nõukogu esimehe tegevuse eest 57,5 ja Integratsiooni ja migratsiooni SA Meie Inimesed nõukogu esimehe töö eest 179 eurot.

Seega kokku teenib Randjärv nõukogudes olemise eest 502,50 eurot ehk vanas rahas ligi 8000 krooni.

Jüri Ratas nõukogudesse ei kuulu ja kuskilt tasu ei saa. Küll on ta Eesti Korvpalliliidu ja MTÜ Perega koos juhatuse liige ning Tallinna Toomkiriku Kristliku Kultuuri ning eetiliste väärtuste õppe- ja konverentsikeskus SA liige.