Kaitsepolitsei komissar Henno Kuurmann kinnitas BNS-ile, et kaitsepolitsei menetleb kriminaalasja, mille raames kontrollitakse Aaviksoo võimalikku ametiseisundi kuritarvitamist möödunud aastal teostatud tehingute osas.

“Uurimise all on tehingud, mille käigus tellis sotsiaalministeeriumi rahvatervise osakonna juhataja kohusetäitja Aaviksoo töid firmalt, millest pool kuulus äriühingule, milles ta ka ise osalust omas,” ütles Kuurmann BNS-ile.

Tema sõnul peab uurimine andma õigusliku hinnangu, kas Aaviksoo kuritarvitas nende tehingute puhul oma ametiseisundit ja rikkus korruptsioonivastast seadust.

Kuurmanni sõnul ei pea kaitsepolitsei uurimise huvides võimalikuks antud kriminaalasjaga seonduvat lähemalt kommenteerida. Praeguseks pole kellelegi süüdistusi esitatud.

Korruptsioonivastase seaduse järgi on ametiisikul keelatud sooritada tehinguid iseendaga või muid sarnase iseloomuga või huvide konfliktiga seotud tehinguid. Samuti ei või ametnik volitada oma alluvaid tegema vastavaid tehinguid tema asemel.