Siseministeeriumi raamatupidamist kontrollinud riigikontrolli aruandest selgub, et Tom Annikve oli osutanud FIE-na ministeeriumile teenuseid 31 500 krooni eest.

Teenustööks oli riigihanke korraldamise käsiraamatu koostamine ning selle eest tasuti Euroopa Liidu struktuurivahendite kasutuselevõtmise ettevalmistamiseks eraldatud raha arvelt.

31 500 krooni maksnud käsiraamat koosnes ühtekokku 12 leheküljest ning sisaldas riigihangete seaduse sätete kommentaare. Käsiraamatus polnud ühtegi viidet sellele, et see oleks mõeldud EL struktuurivahenditest toetuse saajatele.

Riigikontroll juhtis ühtaegu siseministeeriumi tähelepanu sellele, et riigihangete kohta on ilmunud tunduvalt sisukamaid ja odavamaid juhendmaterjale.

Muu hulgas viitab riigikontroll Äripäeva Kirjastuse poolt välja antud riigihangete käsiraamatule. Pealegi on Annikve koostatud lühijuhend juba olemas tema enda varasemas käsiraamatus “Avaliku teenuse üleandmine eraettevõtjale”, mis on pealegi internetis täiesti tasuta üles riputatud.