Isamaaliidu Narva osakonna juht Hans Pindre saatis reede varahommikul siseministrile kirja palvega geiparaad peatada. Tema arvates riivaks üritus kopteriõnnetuses hukkunute leinavaid lähedasi, vahendab SL Õhtuleht.

Pride´i pressiesindaja Lisette Kampus ei lase end sellest kõigutada, sest eriarvamused on demokraatliku ühiskonna loomulik osa ja igaühel on õigus mõelda, mida tahab.

Kampuse kinnitusel otsustasid korraldajad pärast traagilist kopteriõnnetust, et geipidu peab olema tagasihoidlikum kui mullu.

“Kindlasti oleme mõttes leinas. Teisalt pole mõtet ka musta masendusse langeda, pigem aitab üritus rõõmsat meeleolu taastada,” leiab Kampus. Tema sõnul ei saanud paraadi kolmapäevase tragöödia järel enam edasi lükata.

Põhja politseiprefektuur saadab paraadi ajaks vanalinna lisajõud. Pressiesindaja Helin Taali sõnul valvavad korda nii vormis kui ka erariietes politseinikud ja paraadiliste ning pealtvaatajate õigusrikkumistesse suhtutakse resoluutselt.

Eelmisel nädalalõpul korraldatud BNS/Factumi uuringus taunis geiparaadi 38 protsenti küsitletutest, ülejäänud jäid ükskõikseks või suhtusid mõistvalt. Üks protsent küsitletutest tervitas üritust suure poolehoiuga.