"Võttes arvesse sõitjatelt tulnud kaebusi käivitasime alates 1.oktoobrist taas 1. ja 2.trammiliinil turvapatrullide kasutamise," ütles TLT juhatuse esimees Enno Tamm.

"Samas palume inimestel aru saada, et Tallinna Linnatranspordi AS ei suuda üksinda kõiki ühiskonna valupunkte lahendada," lisas Tamm.

Patrullekipaaž trammis koosneb kahest turvatöötajast, kes alustavad sõitmist Kopli lõpp-peatusest ning liiguvad ühest trammist teise. Kui turvameestel läheb mingil juhul täiendavat abi vaja, siis kutsuvad nad autopatrulli kohale.

Samasugust turvatöötajate kasutamist trammides proovis TLT ka 2012.aasta sügisel. Tulemused oli üllatavalt head - kaassõitjaid häirinud inimeste arv vähenes märgatavalt.

Peale turvatöötajate kasutamise trammides kehtib TLT-l mullu novembris sõlmitud tähtajatu leping firmaga USS Security, mille sisu on selles, et kui bussi-, trammi- või trollijuht märkab ühissõidukis mingit intsidenti, siis helistab ta kohe TLT liikluskorraldajale, kes omakorda kutsub välja USS Security patrullekipaaži. Viimasel ajal olnud 15-20 sellist väljakutset kuus.