Piirivalve mereseirekeskus sai esmaspäeva õhtul kell 18.06 teate, et Vene-Balti sadamast lootsiga väljunud Inglise tanker Weserstern sõitis Vene Paaditehase põhjatipust 500 meetrit läänepool karile. Tankeri pardal on 10000 tonni diiselkütust, teatas piirivalveameti pressiesindaja.

Tankeri juurde suundusid Vene-Balti sadama puksiir Vene ning piirivalvelaev PVL-107, olles valmis vajadusel karilt pukseerimiseks abi osutama. Tankeri kapten on hetkel loobunud abist, oodates laevaomanike korraldusi ning lootes omal jõul alus uuesti liikuma saada.

Piirivalve mereseirekeskuse ülema Aleksandr Mamajevi sõnul on olukord hetkel kontrolli all. Karilesõitnud tanker on kahepõhjaline ja seega kapteni hinnangul reostusohtu ei ole. Soome lahel on välja antud tormihoiatus, tuul puhub hetkel loodest ja läänest kohati 20-22 m/s. Tugev tuul raskendab piirivalvel ka reostusohu kontrollimist.

1992. aastal ehitatud 127 meetri pikkuse tankeriga on õnnetusi juhtunud mitmel korral. Viimati sõitis Weserstern mullu aprillis Porvoo lähedal Kilpilahti naftasadama juures kaldasse.

Sama tankeriga juhtus õnnetus Läänemerel ka 2002. aasta veebruaris.