Eesti riigi ja ühiskonna tuleviku võtmeküsimustele ja arenguvõimele keskenduva Harta konsultatsioonid algavad käesoleval aasta sügisel, edastas koostöökogu pressiesindaja.

„Koostöö Kogul on meie ühiskonnas täita väga oluline roll – käsitleda tõenduspõhiselt ning arendada ühiskondlikku debatti Eesti arengu jaoks tähtsates valdkondades, olgu selleks siis meie inimvara tulevik ja rahvussuhted, hariduse ja tööjõu temaatika või laiemalt võttes inimeste elukvaliteet ja meie elukeskkond. Just enesekriitilise ja samas ülesehitava vaatega ühiskonnas saame endale seada uued arengueesmärgid ning hoida otsustajate horisonti üle valimistsüklite. See on Eesti demokraatliku arengu jaoks ülioluline,“ sõnas Eesti Koostöö Kogu nõukogu värske esimees Marika Valk.

Koostöö Kogu nõukogusse kuuluvad tuntud valitsusväliste organisatsioonide esindajad ja eksperdid: iluuisutamistreener Anna Levandi; Eesti Kirikute nõukogu president, piiskop Einar Soone; tuntud ettevõtja Olari Taal; Eesti Keele Instituudi direktor ja Tartu Ülikooli professor Urmas Sutrop; ettevõtja ja Arengufondi nõukogu esimees Raivo Vare (Koostöö Kogu nõukogu aseesimees); Tallinna Ülikooli professor Rein Veidemann. Koostöö Kogu igapäevatööd juhib Peep Mühls.

Eesti Koostöö Kogu on Eesti pikaajalisest arengust huvitatud valitsusväliste organisatsioonide koostöövõrgustik, mille sihiks on osapoolte seisukohtade teadvustamine, kooskõlastamine ning selle alusel hinnangute ja ettepanekute kujundamine riigi tuleviku võtmeküsimustes. 2008 aasta veebruaris võeti vastu vastav programmdokument – Harta 2008. Edaspidi iga kolme aasta tagant uuendatav Harta 2008 keskendub Eesti arengu neljale võtmevaldkonnale – rahvastikule ja rahvatervisele, haridusele, tööjõule ning rahvustevahelistele suhetele.