Erkki Koort selgitas ETV saates "Terevisioon", et elamislubade menetlemisel saab vaadata vormilisi nõudeid ja sisulist vastavust. Ta tõdes, et kahjuks vaadatakse tihti ainult vormilisi nõudeid, mitte seda, kas taotlus on ka sisuliselt täidetud, vahendavad ERR uudised.

"Kui see nõue, et inimene on teatanud oma kontaktaadressi või Eestis viibimise aadressi, on täidetud, aga et sinna korterisse on juba enne sada inimest sisse kirjutatud ning taotlusi kontrollivad kolm inimest ja see ei jää silma, siis on midagi viga," rääkis ta.

Koort lisas, et sellel üksusel, kes taotlusi kontrollis ei olnud ressurssi, et minna kontrollima elamislubadega seotud aadresse, kuid on olemas politseipatrullid ja migratsioonijärelevalve, keda oleks võinud sinna saata. Seda aga ei tehtud.

ETV saade "Pealtnägija" avaldas novembri lõpus loo tuntud IRL poliitikute Indrek Raudse ja Nikolai Stelmachi ärist, millega nad aitasid Venemaa ja teiste endiste SRÜ riikide kodanikel saada Eesti kodakondsust.

Nendele kuuluvasse väljast silmatorkamatu maja korterisse Kooli 1/3 oli saate tegemise hetkel registreeritud 78 ettevõtet.

Korteri kolmas kaasomanik on samuti riigikogu liige Siim Kabrits.