Probleemid Lääne-Tallinna keskhaigla kirurgiakliiniku ümber kerkisid üles juunis, kui selle juht Andres Kork sai seoses haiglas toimuvate struktuurimuudatustega koondamisteate. Et Kork kuulub arstide liidu juhatusse ning ühtlasi esindab tervishoiuala tööandjate ja töötajate vahelisi üleriigilisi läbirääkimisi kollektiivlepingu sõlmimiseks, pidi haigla tema koondamiseks saama tööinspektsiooni nõusoleku, kirjutab Eesti Päevaleht Online.

Asja menetlenud tööinspektor aga jõudis järeldusele, et Korgi koondamine oli otseselt seotud tema tegevusega arstide liidus ning seetõttu nõusolekut tema koondamiseks ei antud.

Samal ajal toimusid haiglas ümberkorraldused, mille tulemusena kaotati formaalselt senine kirurgiakliinik ning rajati uus kirurgia- ja intensiivravikliinik, mille etteotsa määrati kohusetäitjana doktor Jaak Talving. Nüüd aga on välja kujunenud olukord, kus kirurgia- ja intensiivravikliinikul on justkui kaks juhti — Talving kohusetäitjana ning Kork, keda tööinspektsioon kirurgiakliiniku juhi kohalt koondada ei lubanud.