"Kui tavaliselt küsitakse minult enne esinemist, mida ma lava taha tahan, et kas kohvi või vett või midagi muud, siis enne siia esinema tulekut küsiti, et mis mu veregrupp on," ütles Valvur kaitseväe peastaabi vahendusel.

Meelelahutaja ja vabakutselise kirjaniku Valvuri sõnul oli kogu Afganistani külastuse parim osa publik, kes oli tema jaoks varem kogetust täiesti erinev ja kellega ta tundis head sidet. "Mulle oli see kogemus, mida ma mitte kunagi ei unusta. See on kirjeldamatu töö, mida sõdurid siin teevad. Kui sa pole seda natukenegi lähemalt näinud, siis sa ei oska seda mõista," lisas ta.

Artistid esinesid lisaks Eesti kaitseväelastele taanlaste laagris Camp Viking Taani, Ühendkuningriigi ja Eesti sõduritele ning Ameerika Ühendriikide merejalaväelastele. Esinejate abiga koguti haavatud Eesti kaitseväelaste toetuseks 275 dollarit.

Esinemiste vahelistel päevadel tutvustasid Helmandis teenivad kaitseväelased artistidele nende kasutuses olevat varustust, relvastust ja tehnikat. Samuti läbisid külalised esmaabikoolituse ja said tutvuda liitlaste hävituslennukite ja ründekopteritega.

"Meid võeti siin suurepäraselt vastu ja hoolitseti meie eest hästi. Tore oli, et saime näha ja katsuda asju, mis on sõduri igapäevaelus. Ja muidugi võimalus soomukiga sõita pakkus minu sees elavale poisikesele tohutu elamuse," ütles Valvur.

Comedy Estonia stand-up koomikud ja Rocki tantsutüdrukud andsid Camp Bastionis eestlastele ja liitlastele kaks etendust. Erinevad Eesti artistid on välisoperatsioonidel käinud esinemas alates 2001. aastast kui Eda-Ines Etti laulis Bosnias teenivatele Eesti sõduritele. Afganistanis on teiste seas käinud ka Jaan Tätte ja Lenna Kuurmaa ning sel aastal ansambel Metsatöll, eelmisel suvel lahutas sõdurite meelt ansambel The Belka.