Tallinna ettevõtlusamet korraldab 30. oktoobril kell 11 tööotsijatele rahvusraamatukogu suures saalis tasuta koolituspäeva "Tee unistuste töökohani", vahendab ajaleht Pealinn.

"Oodatud on kõik tööotsijad," ütles ettevõtlusameti juhtivspetsialist Krista Kink. "Nii hiljuti töö kaotanud inimesed kui ka pikaajalised töötud, samuti need, kel töökoht küll olemas, kuid kes soovivad leida uut ja paremat."

Koolitaja Tiina Saar räägib koolitusel tööst, isiksuse arengust ja stressiga toimetulekust. Kirjanik ja koolitaja Merit Raju peab loengu teemal "Kuidas leida oma tee?". Töötukassa Tallinna ja Harjumaa osakonna juhataja Siim Sarapuu jagab koolituspäeval nõuandeid selle kohta, kuidas potentsiaalse tööandjaga edukalt läbi rääkida. "Nii paradoksaalne kui see ka pole, aga lihtsamatele töödele pole inimesi tööpuudusele vaatamata sugugi lihtne leida," rääkis Sarapuu. "Seda isegi juhul, kui tööandja oskuseta inimesed omal kulul välja koolitada lubab. Peletab ilmselt väike palk, aga sel teemal saab tööandjaga alati läbi rääkida. Kõige halvem on see, kui tööotsija tööintervjuule üldse minemata jätab."

Sarapuu sõnul esineb palju suhtumist, et "miinimumpalga peale mina ei lähe!". "Selline hoiak aga sihile lähemale ei vii," mainis Sarapuu. "Tööintervjuu ongi ju koht, kus nii tulevane palk kui ka töötingimused kahepoolselt läbi räägitakse. Arvestada tuleb ka sellega, et uus amet toob uued kogemused, ning need lubavad edaspidi juba miinimumist suuremat, näiteks viiesajaeurost tasu, samuti vastutusrikkamat tööd leida."

Rahvusraamatukogus on kohal ka reaalsed tööpakkujad, näiteks AS ISS Eesti ja ligi 3000 töötajaga turvakontsern G4S, kel pakkuda töökohti klienditeenindajatele, turvatöötajatele ja tehnikutele.

September tõi Eesti tööturule juurde 6011 registreeritud töötut. Töötukassa andmed näitavad, et suurim on Tallinnas ja Harjumaal tööpuudus naiste hulgas. Kui septembri lõpus oli Harjumaal kokku 14 260 töötut, siis naisi oli nende seas meestest poole rohkem ehk 8421. Sama tendents valitseb mujal Eestis – 37 293 töötu hulgas on naisi 21 593.