Paalalinna kooli saksa keele õpetajat mäletatakse kui rõõmsameelset õpetajat, kes tahtis õpilastele ja teda ümbritsevatele vaid head. Ta oli tunnustatud nii inimesena kui õpetajana. 2007. aastal tunnustati teda Viljandimaa aasta õpetaja tiitliga, 2010 tunnustas Saksa keele õpetajate selts Sarapit Aasta tegija tiitliga, kuna oli üks ellu rahvusvahelise online-võistluse "Millest jutustavad meie rahvuslikud rahatähed" ellukutsuja. Kooli direktor on talle andnud mitmeid tunnustus- ja tänukirju.

"Alles pärast põhikooli lõppu saad aru, et ta tegi seda kõike sinu enda pärast," meenutas õpetaja Sarapit Reet Orgussaar, kelle jaoks Sarap oli õpetaja, klassijuhataja ning eeskuju. Tänaseks on Orgussaar ise saksa keele õpetaja ning meenutab, et just Sarapi eeskuju mõjutas teda õpetajaameti valimisel.

"Paalalinna oli tema kool,“ ütles sama kooli teine saksa keele õpetaja Hiie Allvee, kelle sõnul oli Sarap väga hea ja loominguline õpetaja, kes korraldas suurepäraseid klassiõhtuid, korraldas üritusi ja armastas alati teistele inimestele head teha, kasvõi väikese asjaga.

Allvee ei suuda uskuda, et esmaspäeval kolleegi elu võtnud sündmused olid seotud klaasiruumis toimunuga. "Ta oli nõudlik ja range, aga ma ei usu, et see tekkis õpetamise pinnalt,“ ütles Allvee, lisades, et omavahel õpilastest rääkides ei tulnud kunagi välja, et nende vahel oleks võinud olla probleeme.

Ene Sarap lahkus jäädavalt oma klassiruumist 56-aastasena. Teda jäävad leinama abikaasa, kaks täiskasvanud tütart ja kaks lapselast.