„Puhkamiseks on vaheajad,“ ütles Treffneri kooli direktor Ott Ojaveer. „Puudumiste hulk on läinud liiga suureks,“ kommenteeris Ojaveer. Kodulehel esitatud andmed näitavad, et kolm aastat tagasi käis koolitöö ajal reisil 34 õpilast. Tänavu on poole õppeaasta jooksul reisinud juba 42 õpilast, kirjutab Tartu Ekspress.

Ojaveeri sõnul tõuseb õpilaste puudumisega õpetajate töökoormus. „Kas õpetaja peab tasuta tööd tegema, kui õpilane käib kooli ajal puhkusereisil?“ küsib direktor.

Kui õpilane soovib pikemaks ajaks reisile sõita, peab ta iga aineõpetaja käest allkirja küsima ja esitama õppealajuhatajale avalduse. Koolil ei ole õigust õpilast keelata, kuid ta võib soovitada mitte minna.

Mart Reiniku gümnaasiumi õppealajuhataja Talvi Adamsoni sõnul on ka nende koolis paari aasta jooksul reisimine massiliseks muutunud. Adamsoni sõnul saavad õpetajad vaid lastevanematega rääkida ja paluda, et nad kooli ajal perega puhkusereisile ei läheks.

Ka Miina Härma gümnaasiumis vaevab juhtkond sama murega pead. Direktori asetäitja Heikki Veinimäe sõnul pakuvad paljud bürood väljaspool suvehooaega soodusreise ja seetõttu haaravad perekonnad heast pakkumisest kinni. Veinimäe näeb ühe lahendusena üleriigilist eeskirja. „Kui reisimiste hulk ja kestus suurenevad veelgi, tuleb käsi ette panna,“ ütles ta.

„Kui hinded on korras, siis miks mitte reisil käia,“ arvab Hugo Treffneri 11.e klassivanem Kaija Rumm, kuid tunnistab, et kui hinded on korras ja hakkad reisima, siis õppeedukus langeb.