Nestor rääkis Delfile, et ööistungil tegi riigikogu praaki ja eelnõusse hääletati sisse muudatused, millest ühe paragrahvi järgi on riigieksami lävend 1 punkt ja teise järgi 20 punkti. Sellist vastuolulist seadust ei saa president välja kuulutada ja seetõttu olekski mõistlik eelnõu lugemine katkestada.

Nestori sõnul tegid sotsid valitsukoalitsioonile ettepanekud ka võimaliku kompromissi osas, kuid need lükati tagsi. Sotside ettepanekud olid Nestori sõnul seotud põhiliselt tööaja küsimustega, mitu tundi peaks õpetaja olema 35tunnisest tööajast klassi ees.

„See võiks olla kokkulepete teema, mitte määramise teema,“ leidis Nestor. Ta märkis, et täna ütleb seadus, et 35st tunnist 21 peaks õpetaja seisma klassi ees. „Aga kui me paneme palga alammäära juurde, mis jääb õpetajatel ainult üks, siis eriti nendes koolides, kus on ellujäämisküsimus, hakkavad õpetajad alammäära eest klassi ees seisma kõik 35 tundi.

Ka ei meeldi sotsidele, et suureneb hariduslik kihistumine, sest tekivad riigigümnaasiumid, mis hakkavad kõigi eelduste kohaselt töötama paremini kui munitsipaalgümnaasiumid.