SA Koolitervishoid nõukogu koosolekul arutati küsitluse korraldamist Tallinna koolides senise narkoennetustöö vigade väljaselgitamiseks, koolide tervisekabinettide valmisolekut algavaks kooliaastaks ning koolitoidu kvaliteedi ja hinna teemat, teatas Tallinna pressiteenistus.

SA Koolitervishoid nõukogu juhtiva abilinnapea Merike Martinsoni sõnul näitab narkootikumide tarbimise kasv Tallinna koolides senise ennetustöö puudujääke. “Linna poolt läbi viidav küsitlus peaks haarama nii ennetustöö seniseid tegijaid, õpilasi kui koolide administratsioone ning selle eesmärgiks on välja selgitada, mida peaks teisiti tegema, et töö oleks tulemuslikum. Kahjuks eitavad koolide juhid sageli probleemi olemasolu, kuigi faktid räägivad teist keelt,” ütles Martinson.

Koolitoidu probleemi käsitlemisel leiti, et koolitoidu kvaliteedi tõstmine peab olema toitlustaja ülesanne ning koolid ise on toitlustajatena ökonoomsemad ja tervislikumad. “Muutma peab ka toitumisharjumusi ja -eelistusi, sest ülekaaluliste arv, eriti poiste osas kasvab pidevalt,” ütles SA Koolitervishoiu juht Kadi Lepp. Nõukogu toetas koolitoidu hinna tõstmise vajadust ning otsustati taotleda vajaminev summa linna lisaeelarvest.

1.septembrist 2005 osutab Tallinna linna üldhariduskoolides tervishoiuteenust SA Tallinna Koolitervishoid. Tallinna 81 kooli õpilaste eest hoolitsevad 73 kooliõde ja 22 arsti.