Ehkki ka algklassid asuvad seni asenduspinnal, mis on koolimajast ligi kilomeetri kaugusel, ei ole koolipere sellise sammuga sugugi rahul, sest kolme aasta eest Akadeemia teele asudes ootas ees hullus seisukorras hoone, mis lapsevanemate abiga korda seati, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Me tegime seal klassides remondi, kuid nüüd tõstetakse meid taas edasi ja kohta, kus on koolimaja seisukord veel halvem, kui Akadeemia tee 30 koolimajas enne oli,” pahandas Mustamäe gümnaasiumi direktor Kaidor Tamberg.

Direktori pahameelel on ka põhjust, sest linn lubas veel “headel” aegadel algklasside jaoks lisatiiva ehitada, ent nüüdseks on see plaan maha maetud, lisaks tõsteti kooli nooremad klassid 2007. aastal klassiruume pakkunud lasteaiast välja ja viidi praegusesse peatuspaika Akadeemia teel, kust nad peavad samuti lahkuma.

Direktori sõnul võib see põhjustada kooli hääbumise, sest paljude 1. klassi astuda tahtnud õpilaste vanemad pole nõus lapsi tooma kooli, mille klassiruumid on niivõrd kehvas seisukorras, pealegi muutub kooli asukoht pidevalt.

Haridusameti ametnikud Viivi Lokk ja Anti Sirkel põhjendasid linna otsust majanduslike kaalutlustega: vanadele koolimajadele on vaja leida asendusüürnikud ning Akadeemia tee 30 hoonesse kodutute varjupaiga rajamine tundub mõttekam kui seal kooli jätkamine.

“Kodutuid tuleb iga kuuga üha juurde, kevadel ennustatakse veel korteritest välja tõstmist ja ma ei kujuta ette, kuidas see välja hakkab nägema,” sõnas Tallinna sostiaaltöö keskuse direktor Kai Põldemaa ja lisas, et ehkki kodutute hulka on väga raske hinnata, peaks neid olema tuhande ümber.