Tallinna politsei pressiesindaja sõnul leidsid Kopli vene põhikooli kaks 15-aastast poissi ja üks sama vana tüdruk kooli lähedalt Kaevuri ja Liini tänava nurgalt hulgaliselt klofeliiniampulle ja tilgutasid ainet kooli sööklas viie kaasõpilase piima sisse.

“Kolm 12-13-aastast last ja kaks 15-aastast õpilast jõid kella 12 ajal kooli sööklas piima ära. Esimesed mürgistusnähud ilmnesid neil kella 14 ajal ning kiirabi viis lapsed haiglasse,” ütles politseiameti pressiesindaja.

Tema sõnul näitasid lapsed politseile kätte koha, kust ampullid leiti ja kuna seal oli neid hulgim, piiras politsei paiga ümber.

Esialgsetel andmetel ei olnud klofeliini joonud lapsed aine piimas olekust teadlikud.

Tallinna kiirabi juhi Raul Adlase sõnul said kaks 15-aastast last väga tugeva mürgistuse ja kiirabi viis nad raskes seisus Mustamäe haigla reanimatsiooniosakonda. Kolme klofeliini joonud lapse seisund ei ole raske ega tervisele ohtlik ning kiirabi viis nad lastehaiglasse.

Adlase sõnul on klofeliin meditsiinis kasutatav aine, mis manustamise korral alandab vererõhku. Klofeliini üledoosi korral langeb vererõhk sedavõrd järsult, et aine tarvitaja minestab.

Adlase sõnul kasutatakse klofeliini nii silmatilkades, vererõhuravimites kui ka valuvaigistites.