Uue platvormi kasvuraskused on vähemalt praegu veel sellele plaanile loori peale tõmmanud, ent mitmed koolijuhid ähvardavad, et kui peaks tõesti eKooli maksumus keskeltläbi 30 protsenti suurenema, siis asutakse looma kooli enda õppesüsteemi, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Meie kool, Tallinna Laagna gümnaasium maksab ekooli eest aastas 24 000 krooni ja kui hind tõuseb, siis hakkame otsima odavamat lahendust,” sõnas Laagna gümnaasiumi direktor ja koolijuhtide liidu aseesimees Martin Kaasik.“Paberpäevikute kasutuselevõtt on välistatud, sest see oleks liiga piinlik, kuid on veel võimalus kasutada koolide enda loodud süsteeme.” Kaasik toob näiteks Tartu Descartes’i lütseumi, mis on oma tarkvara kasutusele võtnud.

Laagna kooli direktor pole uue programmi loomise idee asjus sugugi ainus, sest sama lubab kaaluda ka Viljandi Carl Robert Jakobsoni gümnaasiumi direktor Eero Järvekülg. “Meil tõuseks hind 25 000-lt kroonilt 33 000-le aastas, kuid me kaalume loobumist igal juhul, sest esialgu tundub, et ka pärast parandusi jääb tarbimisväärtus meie jaoks vana variandiga palju väiksemaks,” lausus Järvekülg.

Oma eKooli alternatiive leidub Tallinnas näiteks veel inglise kolledžis, aga samal ajal leidub ka veel koole, kes üldse pole sellist võrgupõhist koolisüsteemi kasutusele võtnud — näiteks prantsuse lütseumi direktor Lauri leesi sõnas, et nende koolis eelistataklse lapsevanematega vahetult suhelda.

Tallinna haridusameti üldharidusosakonna juhataja Viivi Loki sõnul kulub Tallinna koolidel igal aastal miljon krooni eKooli teenuste eest. “Täiendavalt oleks juurde vaja leida 314 000 krooni,” selgitas Lokk.